دکتر مجید آراسته روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : از سال 1387 دارویی به نام دسفوناک برای بیماران تالاسمی وارد عرصه درمانی شد که از همان ابتدا این دارو برای بیماران و پزشکان ابهاماتی را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: این دارو در کشور فرانسه تولید و به ایران ارسال شد و بدون مطالعه و آزمایشات بالینی در اختیار مبتلایان به تالاسمی قرارگرفت ُِ
آراسته با اشاره به اینکه این دارو پس از مصرف توسط بیماران تالاسمی مشکلاتی را ایجاد کرده بود اظهار داشت : مطالعه بر روی داروی دسفوناک - که توسط انجمن خون و سرطان اطفال کشور و انجمن تالاسمی ایران صورت می گیرد - از شهریور سال 90 ابتدا در تهران آغاز شده و سپس در بیش از 10 مرکز تالاسمی کشور مورد بررسی و آزمایش قرار خواهد گرفت .
رییس هیات مدیره انجمن تلاسمی ایران اضافه کرد : شرکت دارویی روناک تاکنون داروی دسفوناک را در ایران تولید نکرده و طبق اعلام نظر مسئولین آن شرکت در نیمه دوم سال 1390نسبت به راه اندازی خط تولید این دارو اقدام می شود .
آراسته گفت : تالاسمی یکی از بیماری های صعب العلاج و بیماران خاص قرار دارد با ارایه خدمات درمانی و بسته های حمایتی توسط وزارت بهداشت و همکاری و مشارکت پزشکان و سازمان های بیمه گر سعی کرده داروی آهن زدای تلاسمی را در گروه داروهای خاص قرار دهد .
وی افزود: قطع موقت خرید دارو تا انجام مطالعه بالینی و کسب نتیجه یک اقدام علمی و منطقی است و می تواند از بروز بسیاری از مسایل و مشکلات در چرخه درمان بیماران تالاسمی جلوگیری نماید .
آراسته یادآور شد : پیش از توزیع داروی دسفوناک دارویی به نام "دسفرال" حدود 20 تا 30 در اختیار بیماران تلاسمی قرار داشت .
داروی دسفوناک بعدآزمایشات بالینی در اختیار بیماران تالاسمی قرار
ارسال شده توسط علیرضا حسن زاده در ساعت 2:12 صبح
رییس هیات مدیره انجمن تلاسمی ایران گفت :داروی دسفوناک پس از انجام آزمایشات بالینی و اخذ مجوز مربوطه از سوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ،در اختیار بیماران تالاسمی قرار می گیرد.